11 июня 2006г. Жовква. (Львовская обл).


Утро во Львове из окна нашего номера...
01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
Утро во Львове внутри нашего номера.


Все-таки проснувшись и подкрепившись в Мак-Дональдсе отпраились в Жовкву ( надоумила Люда Марьенко). Жовква нам очень понравилась.

Із одного путівника: "Будівництво жовківського замку розпочав у 1594р. великий коронний гетьман Станіслав Жолкевський. Проект замку належить вірогідно павлу Щасливому. Його спорудження тривало до 1606р. В плані він мав форму квадрату, з чотирма п'ятикутними наріжними баштами. Всередині знаходився великий детинець, по периметру якого біло чотири двоповерхові корпуси. З наріжними баштами їх було з'єднано критими бойовими галереями. З боку міста (в центрі північно-східного корпусу) знаходилась чотириярусна надбрамна башта. На протилежному боці дитинця містився головний палацевий корпус. До наших днів з різним ступенем збереження зостались чотири башти, фрагменти оборонних мурів, Звіринецька та Глинська Брами, всі замкові корпуси, його зовнішні мури та башти ( крім західної). У повоєнні часи в замку були розміщені школа, районний суд, інші адмін.установи. Частина приміщень використовувалась під житло. У 2003р., з нагоди святкування 400-річчя надання місту магдебурзького права, відремонтовано замковий фасад та впоядковано прилеглу з боку міста територію" - очень скучно и неромантично написано.

Із другого путівника: "Насамперед радимо здійснити екскурсію до заповідного старовинного міста Жовква. Це - місто-фортеця, неповторний архітектурний ансамбль, що має в області найбільшу кількість пам'яток після Львова.
Місто було засноване гетьманом С.Жолкевським в 1594р за ретельно продуманим планом архітектора П.Щасливого. У кінці XVII ст. Жовква біла однією з резиденцій короля Яна ІІІ і крупним мистецьким осередком. Більшість видатних споруд було зведно у XVII - XVIII ст. Перед замком за оборонними мурами була розбита ринкова площа (тепер - пл. Вічева), з боків якої було поставлено житлові будинки з відкритими аркадними галереями("підсіннями")"
- это уже чуть живее - "Замок був також резиденцією російського царя Петра і в часи Північної війни зі шведами. Перебував тут в той час і Іван Мазепа".

05.jpg
Вавилианский монастырь и Церковь Рождества Христова. (XVII-XXст.)
06.jpg
Красиво и величественно: фрески, витражи (розпись Юлиана Буцманюка).
07.jpg
Во дворе монастыря.
14.jpg
Площа Вічева.
09.jpg
и мы на Площади.
10.jpg
Аркадные галлереи.
11.jpg
И там кафе " У підсіня"
16.jpg
Ратуша


Парафияльный Костел Святого Лаврентия (арх. Павел Счастливый, Павел Римлянин, Амброзий Прыхыльный, 1660-1618рр.) и Глинская брама.
Костел был закрыт и скульптырные надгробки XVIIст. семейств Жолкевских и Собеских мы не осмотрели.
А сквозь браму и пешком прошли туда-сюда и на машине проехали туда-обратно.
08.jpg
12.jpg
13.jpg
15.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg

21.jpg
22.jpg
23.jpg

Page:   1  2  3  4 
[ Prev ]      [ Next ]